Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kangasalan Vapakalastajat ry

Seura on 1990-luvulla perustettu perinteikäs kalastusseura. Ikärakenteeltaan monipuolinen seura on pääosin ollut vetouisteluun painottunut seura, mutta viime vuosina myös heittokalastus, erityisesti jigaus, on nostanut päätään seurassa.

KVK:n vuosittaiseen perustoimintaan lukeuituu mm. Häme Cupin ja Jigi Cupin osakilpailujen järjestäminen sekä seuran sisäiset kilpailut. Seuratoiminnan lähtökohta on kuitenkin ystävyys yhteisen harrastuksen (ts. pakkomielle tai perussairaus) ohessa.

Nippon-uistelu

21.7.2019 klo 11-17

Häme-cupin 4. osakilpailu. Kisa-alue Längelmävesi.

Kisakeskus Säynäniemen leirintäalue.

Lue lisää...

Häme Cup -kotisivu

 

 Seuran kisat

13.7.2019 Kuhatreffit

klo 18-00 Längelmävesi, Säynäniemi

Järjestäjänä Längelmäveden Uistelijat ry

 

Lohikisat, Näsijärvi

Lokakuu 2019

Kangasalan Vapakalastajat ry

 

Katse kauteen 2017

 1.1.2017

Kangasalan Vapakalastajien kausi 2016 kului melko tavanomaisissa merkeissä. Kauden aikana järjestettin perinteiseen tapaan Häme Cupin avausosakilpailu Kangasalla, joka on viime vuodet totellut nimeä Katsofish.com -uistelu. Tämän lisäksi järjestettiin kolmatta kertaa myös yksi Jigi Cupin osakilpailu. Molemmat tapahtumat sujuivat hyvin, vaikka osallistujia olisi kummassakin voinut olla enemmänkin.

Seuran sisäiset kilpailut ovat viime vuosien aikana vähentyneet ja kuluvalla kaudella niitä järjestettiin tasan yksi kappale, lokakuinen taimenkisa Näsijärvellä. Seuran omat kisat ovat luonnollisesti kokeneet pientä hiipumista muiden yleisten kilpailujen hiljalleen lisäännyttyä. KVK:ssa pyritään kuitenkin jatkossakin järjestämään pari seuran sisäistä treffihenkistä kilpailua. Kaudelle 2017 niihin mahdollisesti keksitään myös jotain uutta, mutta niistä myöhemmin kauden alkumetreillä lisää.

 

Kausi 2017 pitää sisällään uusia tuulia, lähinnä kisa-aikataulujen suhteen. Seurassa on pitkään totuttu pitämään Häme Cupin ensimmäinen osakilpailu, joka saa nyt muutoksen. Tulevana kautena Kangasala -uistelu järjestetään vasta heinäkuussa (8.7.2017), joka luonnollisestikin vaikuttaa niiin itse kisaan kuin myös toivottavasti osallistujamääriin. Häme Cupin aikataulumuutokset sovittiin KVK:n osalta siten, että kisa-ajankohta vaihtuu vuorovuosittain Rönnin Vedon kanssa. Eli kaudella 2017 kotikisa on heinäkuussa ja kaudella 2018 lokakuussa.

Jigi Cupin osakilpailu järjestetään myöskin heinäkuussa, viikko uistelua ennen lauantaina 1.7.2017. Jigi Cupissa nähdään suuria muutoksia tulevalle kaudelle, joten on mielenkiintoista nähdä kisojen kulku ja osallistujien määrä.

Tulevan kauden tuulia haistellaan tarkemmin kevään korvilla, kun varastoista alkaa kuulumaan kärsimätön kalavehkeiden ropina. Sillä aikaa pahimpia kalastushimoja on hyvä tyynnytellä pilkillä!

 

Kangasalan Vapakalastajat toivottaa hyvää alkanutta vuotta 2017!